• Michelle Lerager

Brunch & Sygehusbesøg


Dagen i dag har været lidt anderledes. Lukas havde fri fra træning, så vi havde besluttet os for at køre et smut til Sint-Martens-Latem, hvor vi piger også kørte ud i fredags for at spise. Hvis i ikke allerede har læst om Sint-Martens-Latem, så kan jeg anbefale jer at læse mit tidligere indlæg.

Sint-Martens-Latem er et virkelig dejligt område. Meget idyllisk og der ligger en masse flotte store liebhavervillaer i denne lille by. Ydermere er byen kun ca.10 min fra storbyen Gent. Latem var i gamle dage kendt som et kunstnerkvarter - nærmest en hel koloni af kunstnere levede i området, før anden verdenskrig.

I dag er Latem én af de mest velhavende kvarterer/beboelseskommuner i Belgien. Så skulle i være i området, er det helt klart et besøg værd.

Vi havde fået anbefalet et rigtig lækkert sted, der hedder BLVD Boutique og det var virkelig også et godt sted. Stilen var meget rustik, og når man træder ind, hænger der store skinker ned fra loftet, og du kan købe hjemmelavede delikatesser med hjem til frokosten. Bagerst i BLVD Boutique ligger deres lille "café", hvor du kan bestille små lækre morgenmadsportioner. Kun fantasien sætter grænser. Vi startede ud med lidt græsk yoghurt med hjemmelavet chokolade granola og frugt - ikke just sundt, men VIRKELIG godt. Derefter delte vi lidt forskelligt, bl.a. nogle toast med avocado, scramle eggs og bacon, en lækker tallerken med forskelligt skinke/ost, og ikke mindst en vaskeægte "chocoladebroodje" - "Pain au Chocolat" på fransk, chokoladebrød på dansk.

Og nej - jeg fik ikke noget galt i halsen, det var ikke derfor jeg var et smut på hospitalet! 😀

Senere i dag, skulle jeg til et planlagt opfølgningstjek med mit hjerte (ekkokardiografi). I Belgien er de meget OBS på de unges helbred i forbindelse med hjerte-kar-sygdomme og sport, så det var rent tilfældigt, at jeg fandt ud af at jeg har en mindre "mislyd", på fornemvis også kaldet "Mitralklapinssuficiens" (Mitralklapsvigt) for 6 måneder siden, da jeg var blevet henvist til en scanning sammen med Lukas, som jævnligt bliver tjekket for forskellige ting, i forbindelse med hans job som fodboldspiller.

Hans klublæge skulle sige god for, at jeg måtte spille håndbold på højeste niveau her i Belgien, derfor skulle jeg op og have lyttet til mit hjerte og have undersøgt mit blodtryk. I den forbindelse hørte lægen et lille "læk" i mit venstre hjertekammer. Og det fik jeg så undersøgt, og det viste sig så at bære frugt. Dog betyder det ikke det helt store for mig, og jeg kunne sagtens spille håndbold på højt niveau, men jeg skal bare være opmærksom på, hvis jeg på et senere tidspunkt får åndenød ved fysisk anstrengelse, eller får trykken for brystet. Mitralklapinssuficiens er et formelt udtryk for, at den venstre hjerteklap ikke lukker ordentlig i, så al blodet strømmer ikke op i mit øvre kammer, i stedet flyder noget tilbage. Så mit hjerte skal pumpe dobbelt så meget blod til det venstre kammer. Men udover at skulle igennem en masse test på kondicykel, scanninger og andre målinger, så er jeg "good to go for now", men skal bare tjekkes hver femte år. Så det er nu ikke så slemt som det lyder.

Det var dog en smule grænseoverskridende at skulle igennem diverse tjek, da man ingen klæder må have på overkroppen, og heller ikke da man sad på kondicyklen, hvor jeg skulle cykle i 12 min, imens min puls/blodtryk blev målt ved anstrengelse. Heldigvis var min kondi/puls en del bedre end gennemsnittet ift. min alder, højde og vægt, så det kan jeg jo ikke klage over! Så nu skal jeg bare sørge for at gøre det jeg altid har gjort, spise nogenlunde sundt og dyrke regelmæssig motion, men det er jo almen viden. Så det betyder - kun slik om fredagen (og nogengange lørdagen, måske også søndagen) men så heller ikke mere. 😉

Det var lidt om min dag, nu vil jeg smide benene op og drikke en kop te.

Hav en dejlig aften!

Og endnu engang tak til alle jer der læser med!!💻 Xx

M

#blvdboutique #brunch #Gent #sintmartenslatem #livingaborad #fridag #madtips #Belgium #Fodbold #Essevee

218 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

© 2017 Created by MICHELLE LASSEN