• Michelle Lerager

"Rød grød med fløde" 🇩🇰


Husk at sætte hjernen i gear, før du kobler munden til...

Jeg har i en lille periode nu undervist 8 meget søde belgiske elever mellem 17-21 år, som til daglig studerer på logistik-linjen på SiVi (Technisch Instituut Sint-Vincentius) i Torhout.

Eleverne skal i juni på udveksling/praktikophold i Danmark, hvor de i 3 uger skal arbejde for nogle forskellige virksomheder. Selvom det ikke er længere end 3 uger, synes jeg det er sejt at deres lærer Pieter, opfordrer dem til at lære det danske sprog, det udviser i dén grad engagement!

Jeg må indrømme, at det var lidt af en udfordring første gang jeg trådte ind i klasseværelset, da jeg absolut ingen læremæssig erfaring har, men jeg tog udfordringen op, og heldigvis var eleverne rigtig søde og imødekommende. De var engageret, og på trods af det danske sprog ikke er det nemmeste sprog at lære, så kastede de sig hovedløst ud i det. På de 3 gange vi nu har haft sammen, må jeg indrømme at jeg er utrolig imponeret over hvor hurtigt eleverne lærte at præsentere sig selv/deres familier, snakke om deres fritidsinteresser, tælle, samt det at kunne bestille på en restaurant. Det må også betyde, at jeg har gjort noget rigtigt!

Jeg synes det var helt vildt udfordrende og jeg havde en fed mavefornemmelse efter min sidste undervisning i torsdags, fordi jeg følte jeg virkelig havde gjort en forskel og dét at kunne se resultatet af undervisningen, gav mig en kæmpe tilfredsstillelse indeni.

Man finder hurtigt ud af hvor meget forskel der er på danske skoleelever kontra de belgiske. I Belgien går man en del længere tid i skole, og selvom vores dansktimer først sluttede ved 19 tiden, opretholdte eleverne koncentrationen fuldt ud. Så beklager, - men den nye skolereform (lange skoledage) i Danmark, er altså langt fra hård, sammenlignet med dette! Derudover var det mit indtryk at eleverne også har langt mere respekt for deres lærere, er mere høflige og her er der ingen der sidder med hverken iphones, tablets eller lign fremme. Det tror jeg godt vi kunne lære noget af i Danmark.

Jeg havde en sindssyg fed 'aha' oplevelse, og det var super lærerigt, at se hvordan det belgiske skolesystem er skruet sammen i forhold til det danske. Så tusind tak til Pieter, og ikke mindst en stor tak til "7 Logistics" klassen: (João, Kimberly, Wannes, Jelle, Bjarne, Aaron, Jelien, Jolien)! Det var en fornøjelse at lære jer at kende, jeg håber i får en god tur til Danmark!

ENGLISH VERSION

Remember to set the brain in gear, before coupling the mouth to...

I have for a short period taught 8 very sweet Belgian students between 17-21 years, in Danish. The students are on a daily basis studying "Logistics" at SiVi (Technisch Instituut Sint-Vincentius) i Torhout.

In June they are going on an internship to Denmark, where they are going to work for different companies, in 3 weeks time. Even though they are not staying longer than 3 weeks, I think it is so cool that their teacher Pieter is urging the students to learn some Danish beforehand. It definitely shows a lot of commitment/engagement!

I have to admit, that it was, a bit of a challenge, walking into the classroom for the first time, since I have no teaching experience at all. But I accepted the challenge, and luckily the students were so sweet and accommodating.

The students were very committed, and even though the Danish language can be a bit hard to navigate trough, they jumped right into it. After the 3 times we have been together, I must say that I am extremely impressed by the speed of their learning. Very fast they learned how to introduce themselves/their family, talk about their interests, numbers, not to mention how to place an order in a restaurant etc. The above means, that I must have done something right!

It was so challenging, and I got the best feeling in my gut after the last lesson the other day. I felt like I had done a difference, and to watch the results of the lessons gave me a huge satisfaction.

Quickly you noticed the difference between the Danish students and the Belgian students. In Belgium they are at school much longer than we are in Denmark. And even though the Danish lessons ended around 19.00 in the evening, the students continued to maintain their focus. So I am very sorry, but the new school-reform (long school days) people are complaining about in Denmark, are not even close as hard, compared to a Belgian school day. Furthermore it was my impression that the students got a lot more respect towards their teachers. They are more polite and no one is sitting with their smartphone/tablets. I believe we could learn something from that in Denmark.

I had such a great experience, and it was so learnful to see how the Belgian school system works compared to the Danish one.

So a big thanks to Pieter, and the "7 Logistics" class: (João, Kimberly, Wannes, Jelle, Bjarne, Aaron, Jelien, Jolien)! It was a pleasure meeting you, and I wish you all the best on your trip to Denmark!

#Danish #Teaching #Lessons #Teach #livingaborad #workingabroad

321 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

© 2017 Created by MICHELLE LASSEN