• Michelle Lerager

Første dårlige oplevelse i det franske!


Beklager på forhånd mit 'franske', men jeg bliver simpelthen nødt til at dele med jer, hvad jeg oplevede i dag på min indkøbstur!

Lukas er væk med holdet nogle dage, da de skal være klar til Europa League Kval den 27. juli, derfor besluttede jeg mig for at køre i IKEA, alle mænds mareridt!

Efter jeg har løbet nogle ærinder der, (puha der kan jeg få meget tid til at gå), så beslutter jeg mig for at kigge forbi en større dyre forretning som ligger tæt på, sammen med en masse andre forretninger/butikskæder. Jeg ville lige se mig omkring, for at se hvad muligheder vi har for at købe foder/nødvendigheder til Jessie.

Det første syn der egentlig møder mig er, at det er en pæn/ren forretning minder om vores egne Maxi Zoo's mv. derhjemme, men lidt længere fremme går en masse gæs/høns rundt i en lille indhegning, normalt har jeg set kaniner/fugle/fisk i de danske forretninger, men det her var dog nyt. Jeg undrer mig lidt, og kigger efter "Chiens" (hunde på fransk), og jeg ser et stort skilt længere ovre bag i butikken. Jeg går lidt i min egen verden, da det her syn pludselig mødte mig. (se billede underneden)

Jeg går derhen, og tænker straks, ej det kan ikke passe, er det virkelig... Og JA, i alle de bokse lå der minimum 10 små hundehvalpe alt fra Malinois, Labrador, Coton de Tulear, Basset, Shar Pei, forskellige hyrdehunde og andre mindre racer. Jeg tabte total kæben, og havde lyst til at stille mig op og græde. Jeg tænkte straks på hvor godt Jessie har det, og hvor unfair det er, at disse hunde får denne start på livet. Alle sammen var over 8 uger, dvs. det er nu deres oplevelser og omgivelser for alvor sætter sig fast både på godt og ondt. Alle de små hvalpe skal slet ikke sidde der, de skal ud og opleve natur, mennesker, andre hunde og så skal de have massere af kærlighed og omsorg.

Jeg glemte straks alt om andre gøremål, i stedet stod jeg som forstenet i flere minutter og så på folk vandre forbi og børn løbe hen til de små hvalpe for at prikke på ruderne. Af automatik nedstirrede jeg de folk der stod og kiggede på dem og snakkede om hvilken en deres drømmehund var. Jeg KAN og VIL simpelthen IKKE forstå det! Det kan ikke være sandt, at man i sådan et moderne EU land sælger hunde på den måde. Jeg havde lyst til at købe alle hundene på stedet og så selv sørge for, at de kunne få nogle permanente og kærlige hjem! Jeg gad da virkelig godt vide, hvad der bliver af hundene når butikken lukker, og om de overhovedet kommer ud og oplever noget? Eller om de bare er i deres glasboks dag ud og dag ind, indtil nogle køber dem? - Så hvis der er nogen i mit netværk, der står og gerne vil hjælpe en hund, så skriv ENDELIG til mig, og jeg skal sætte det igang med det samme! Og det mener jeg sgu!

Mit hunde hjerte bløder, og jeg bliver så harm, når jeg ser sådan noget, selvom det desværre nok er mere normalt hos vores EU naboer, at hunde og katte bliver formidlet videre på denne måde. Min første tanke var: "Det kan ikke være lovligt?", men jo, ellers ville de jo ikke sælge dem i en forretning på den måde.

ØV med ØV på, hvor det ødelagde mit humør. Det første jeg gjorde da jeg kom hjem var, at give Jessie et ordentligt kys, og så fortalte jeg hende for heldig hun var (ved ikke om hun forstod mig), men summa summarum er, at dette var ikke gået i Danmark, og jeg er lykkelig over at være dansk statsborger, og være en del af et samfund, som fordømmer dette på alle mulige måder. Jeg er så glad for de danske dyreinternater som hjælper de danske dyr, når deres ejere enten ikke kan tage vare på dem, eller i andre tilfælde mishandler dem. Ovenstående billede er i mine øjne også mishandling!

Dette er simpelthen ikke måden at drive forretning på! Jeg ville ønske jeg kunne gøre noget for de stakkels hunde, men hvis loven i Frankrig giver rettigheder til at sælge hunde og katte på den måde, så har jeg lidt den i mod mig. Hvis nogen har nogle forslag er i velkomne til at kontakte mig!

Til alle jer med firbenede venner derhjemme, HUSK, at give dem et kæmpe kys, og klap jer selv på skulderen over hvor gode dyremennesker i er! jeg er RIMELIG sikker på, at jeg aldrig sætter mine ben i den forretning mere, så skulle det da lige være for at se til de stakkels hvalpe, men det er jo ren tortur!

Beklager mit sure opstød, men følte lige det var nødvendigt!

Ønsker jer, og jeres kæledyr en dejlig dag!

Xx

M

#Dyreværnet #Dyrenesrettigheder #Dyrenesbeskyttelse #WSPA #Animals #Worldanimalprotection

498 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

© 2017 Created by MICHELLE LASSEN