• Michelle Lerager

5 dages Bordeaux feber


Så forsvandt de sidste dag som dug fra solen, pist væk var de...

Jeg sidder tit og tænker over hvad dagene egentlig er gået med, fordi mange tit spørger mig, "hvad render i så og laver?" Tjo... Alt og intet. Dagene løber i hvert fald fra os for tiden, og jeg har til tider svært ved at kende forskel på weekend og hverdag (fredagene glemmer man ikke sådan lige, der er jo slikdag, og Disney), men ellers...

Men nu vi er ved det, hvad har vi så egentlig fået de sidste 5 dage til at gå med?

Det får i underneden i billeder og tekst.

FREDAG

I fredags kørte jeg Lukas til træning, så han kunne overnatte dagen før kamp. Som skrevet tidligere gør de meget ud af, at man har ladt op mentalt, og er klar i hovedet, men også i stængerne. På vejen hjem begav jeg mig ud på indkøb, og jeg må sige, at det varer lidt, før jeg kan løbe imellem de tonsvis af rækker butikken emmer med, med alt og intet. Vores lokale supermarked er sådan cirka på størrelse med 2 x Bilka og det kan godt blive lidt forvirrende i længden, specielt når indretningen ikke altid giver mening i en skandinavers hoved. Fx forstår jeg ikke, hvordan man kan have en hel række til æblemos, pæremos, ferskenmos og hvad de ellers ikke har most ned i glas. Tomatpuré findes til gengæld ikke i samme række som kødsovs, og creme fraiche fås i alle afstøbninger, mens fromage frais er på en helt anden hylde. Til gengæld finder du pålæg og færdigretter rundt på alle rækker stort set, og MASSERE af kager, croissanter og pain au chocolats. De har stort set alt. Undtagen rugkerner.... Så det må jeg lede videre efter, så jeg kan holde liv i min surdej..... Nok om det. Da jeg kom hjem, besluttede jeg mig for at være en god hundemor og vandre 3 kilometers penge ned til den nærmeste skov, som ligger i forlængelse af byens væddeløbsbane. Dog er banen ikke åben til hverdag, det kunne Jessie ellers drage fordel af! Christ, - hun kan være en mundfuld i 25 graders varme, og bagende sol. Hvis nogen skulle være i tvivl, så er vores hund MEGET nysgerrig, og der er fart over futterne. Selvom vi ihærdigt forsøger at vedligeholde øvelserne fra vores jagthundetræning!

LØRDAG Ja lørdag, tog det lidt længere tid at komme ud af sengen. Er simpelthen ikke god til at skulle sove selv, slet ikke i vores store hus, har ikke lige vænnet mig til alle lydene endnu, og af en eller anden grund så tror Jessie hun kan snøre sin mor, og kan komme op og putte i hendes fars side, så snart han er ude af syne, - så sådan en god afbrudt søvn, den er jeg ikke fan af!

Det meste af lørdagen gik med praktiske gøremål, og senere på aftenen, kørte jeg ud til stadion for at se Lukas' anden hjemmekamp. Må indrømme, at det er en smule grænseoverskridende at sidde alene, og når man ikke kan sproget endnu, så føler man sig lidt på gyngende grund. Det vides ikke om overtjeneren bemærkede det, han hentede i hvert fald flittigt hvidvin til mig ;-) Kampen endte heldigvis 2-0, og Lukas fik en hel kamp, så det kunne jo ikke være bedre!

SØNDAG

Søndag var endelig en fridag for Lukas' vedkommende, så vi tog på det lokale mad/grøntsagsmarked langs kajen i centrum af Bordeaux, og den lange flod der løber langs byen. Udover at købe lidt franske lækkerier til aftensmaden, spiste vi lidt libanesisk frokost ved kajen, og besøgte søndagens populære outlet marked: "Outlet des Marques", hvor der er minimum 30% prisreduktion på mange mærkevarer. Det var en rigtig hyggelig dag!

Aftenen blev tilbragt foran flimmeren med diverse tapenader, oliven, pølser, hjemmelavede naanbrød og andemarineret grillspyd. (Selvom den søde slagter dame ihærdigt prøvede at sælge os et par foie gras spyd på gebrokken engelsk). Ellers tak, der sætter mit dyrehjerte grænsen.

MANDAG

I går trænede Lukas sent, så vi kogte i 35 graders ren sauna udenfor, ALT for varmt! Senere på aftenen, stod den på afslapning og besøg af Orange, der efter 3 gange stadig ikke har formået at installere et ordentligt netværk og TV-signal hos os. (Hvor svært kan det være???) Og nej - de taler heller ikke engelsk, så jeg aner ikke hvad jeg har sagt ja og nej til. Hele besøget bestod af små franske gloser og tegnsprog, og når jeg ikke forstod måtte de jo til deres store irritation finde Google Translate frem. Til gengæld var Lukas pudsigt nok deres største idol! (Fedterøve...)

Aftenen stod på massere af torden, hvilket vi har fundet ud af er meget normalt hernede. Det er ikke for sjov at druerne gror så godt her i området. Der er både regelmæssig regn, og så massere af varme og sol.

TIRSDAG

Så slutter 5 dages feberen her, og dagen i dag har stået på kagebagning, kaffedrikning og så kørte vi ud til et stort naturreservat, hvor Jessie fik lov at tonse rundt, så hende hørte vi ikke mere fra! Sikke en god investering!

Det passede også perfekt, for vi nåede lige ind i bilen igen før det begyndte at tordne højlydt igen.

Her til aften er jeg blevet serviceret med lækker pastaret! (Lukas' favorit sammen med fisk - min livret er bare grillmad generelt, specielt en god bøf - ikke særlig forskellige nej) Og det er ved at være en smule belastende når vi er ude og spise at tjenerne altid tror det er mig der skal have fisk og pasta...... Der er slet ikke noget galt med at spise et godt stykke kød som pige!

Og lad det være aftenens sidste ord.

Nu vil jeg hoppe i køjen!

HUSK - Opgiv ikke dine drømme så hurtigt. I drømme og kærlighed er intet umuligt, så tilbage i seng...

Sov godt! Xx

M

#soccer #bordeaux #visitbordeaux #danishdesign #lukaslerager #girondins #lifestyleblogger #Footballwife

244 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

© 2017 Created by MICHELLE LASSEN