• Michelle Lerager

Der er mange veje til sandheden - én af dem er Pomerol og hjemmebagte kanelsnegle...


God vin behøver ingen etikette, men hvis nu man skal finde frem til producenten er det nu meget praktisk.

I dag satte Lukas og jeg os ind i bilen og drog afsted mod "Lalande de Pomerol". Pomerol og St. Emilion er ét af Bordeaux regionens østlige vindistrikter, og her bliver vinene primært produceret på Merlot druen. I vest, adskilt af Gironde floden finder man Médoc regionen, som dækker over alle de verdens kendte cru'er, eksempelvis: "Margaux, St. Julien og Pauillac". Pomerol er sammen med St. Emilion, en af de mest kendte regioner i Bordeaux. Området er småt, efterspørgslen stor og derfor er priserne tilsvarende høje. Vinene er elegante, fløjlsbløde frugtige med et lille kraftigt twist. Årgang og producent er uhyre vigtige parametre. Dernæst at vinene er tilstrækkeligt modne, til at vinen åbner op for hele sin duftpalette, der især kendestegnes ved dufte af trøffel. Det lille areal i Pomerol består næsten udelukkende af vinmarker. Der er ikke mange bygninger eller andre seværdigheder at skue for vinturisten. Jordbunden i Pomerol består primært af ler. Merlot-sorten har det bedst med lerjord, hvorfor 80% af vinmarkerne er tilplantet med Merlot. Det maksimerer udbyttet af Pomerol-vine, men gør desværre også, at store dele eller ligefrem hele høsten må kasseres.*

Vi var i dag på vin besøg hos Benjamin Hessel (ejer af Château des Annereaux). Château des Annereaux er en familieejet vingård som kan dateres helt tilbage til slutningen af 1300'tallet. Benjamin Hessel og hans kone Maria Hessel, som i øvrigt er dansk, er den nyeste generation på vingården.

Deres fortælling, er som at slå op i en gammel historiebog, og stedet emmer af idyl. Selvom vingården eller château'et (som man kalder det på disse kanter) er meget gammelt er det holdt smukt, men man har stadig bibeholdt den gamle charme. Man kan nemt drømme sig tilbage i tiden, til de gode gamle dage og forestille sig hvordan det må have været at leve i de omgivelser dengang.

Benjamins forældre, (tidligere generation) bor stadig på stedet i en smuk sart lyserød murstenspudset herregård. Dannebrog var hejst i dagens anledning. Benjamin forsikrede os om at det var for vores skyld, men nu ved vi hans kone Maria er dansker, så måske det hænger der til daglig, hvem ved ;O)!

Vi blev taget rigtig godt imod, og havde et par spændende og lærerige timer, hvor vi blev meget klogere på Château des Annereux' vine, hvordan de bliver produceret, helt fra høst til lagring og til tapning. I det hele taget lærte vi en masse interessante ting omkring Bordeaux og områdets forskellige vindistrikter. Det er ikke sådan lige at være vinbonde, og vi har stor respekt for denne industri. Benjamin fortalte os også om, hvor afhængig man er af vejret, og hvordan de i april måtte skrotte størstedelen af deres høst pga. frost. Det er "hard business", og sikke et ansvar det må være at holde ca. 25-30 hektar vinmarker kørende. Vi tager hatten af for Benjamin og hans kollegaer.

Vi blev nødt til at købe lidt til vinkælderen, og det er helt klart ikke sidste gang vi besøger dette idylliske sted.

Til de interesserede kan deres vine købes her. Vi har fået at vide at årgang 2010-2011 skulle være de allerbedste år! Jeg ved også at der findes et par fysiske danske forhandlere der sælger vinene.

Underneden er billeder fra vores hyggelige tur.

I kan læse meget mere om vingården her: http://annereaux.com

Da vi kom hjem havde jeg lyst til at bage, så jeg smækkede lige lidt kanelsnegle sammen.

Sikke en skøn dag, og hvilke fantastiske omgivelser at bo i!

Bordeaux you never let me down!

HUSK - Du må for alt i verden ikke gemme noget du gerne vil prøve til senere...

Sov godt!

Xx

M

*http://www.vinlex.dk/Vinlande/Frankrig/Bordeaux/Hoejrebred/Pomerol.aspx

#pomerol #wine #chateaudesannereux #bordeaux

130 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

© 2017 Created by MICHELLE LASSEN