• Michelle Lerager

Serier til de kolde efterårsaftener


De kolde efterårsaftener er for alvor indtrådt. For mig betyder det sofaen på ryggen, stængerne oppe, tæppet godt omkring, en kop varm te og en god serie i skæret af stearinlys. What's not to like!

Derfor giver jeg hermed mit forslag til de bedste serier jeg har set/ser for tiden. Der er lidt til enhver smag, hvad enten du er til lidt historie, overnaturlige kræfter eller bare et godt grin.

Vi starter med de lidt ældre serier, så måske flere af jer allerede kender nogle af dem. Har i endnu ikke stiftet bekendtskab med dem, så skynd jer!

The O.C (Orange County) 4 sæsoner

Orange County er et rigere amt i Californien, med et indbyggertal på 3,17 mio.

Serien følger 4 teenagere og deres liv i det rige område Newport Beach i O.C. Der er massere af drama, intriger og selvfølgelig også humor.

Den småkriminelle teenager Ryan Atwood (Ben McKenzie) bor i den hårde Los Angeles-forstad Chino. Han bliver taget for et biltyveri, og ryger i fængsel. Hans forsvarsadvokat Sandy Cohen forbarmer sig over Ryan og tager ham i pleje hos sin familie i det velhavende Newport Beach Orange County. Her møder han Sandys kone Kirsten og deres nørdede søn Seth. Ryan forelsker sig hurtigt i den smukke nabodatter Marissa, og herfra går det derudad med skilsmisser, ulykkelig kærlighed og massere af drama.

One Tree Hill - 9 sæsoner

Denne serie er amerikansk dramaserie. I serien følger man halvbrødrene Lucas og Nathan, begge dygtige basketballspillere. De konkurrerer ikke kun på banen, men er også rivaler iblandt vennegruppen og specielt hos pigerne.

Serien udspiller sig i den lille fiktive, men absolut ikke stille by 'Tree Hill' i North Carolina. Ligesom i O.C, er der i One Tree Hill også massere af drama, intriger og ulykkelig kærlighed at føle. Sport er det gennemgående tema i denne serie. Seriens mest populære sæson var sæson 2, der var hele 4,3 millioner der så med. Personligt ville jeg ønske der var lavet flere sæsoner, men man skal også stoppe mens legen er god. Igennem de 9 sæsoner følger man de unge brødre helt fra gymnasietiden igennem deres intriger-fyldte ungdom - indtil de "vokser op", stifter familie, og pludselig døjer med helt andre problematikker i hverdagen.

Helt klart et must see, hvis i ikke allerede har set serien!

Gilmore Girls - 7 sæsoner (+ A year in life)

Denne komedie/drama tøseserie så første gang dagens lys i år 2000.

Gilmore Girls fokuserer på forholdet mellem den enlige mor Lorelai Gilmore og hendes datter Rory. De to kvinder bor i en lille fiktiv by (Stars Hollow) i Connecticut. Serien er fyldt med karakteristiske og farverige personligheder. Og i serien er der massere af fokus på familie issues, romancer, uddannelse, venskaber og ambitioner. Ydermere behandler serien også forholdene mellem over-mellemklassen, samt det anstrengte forhold mellem Lorelai og hendes forældre, som er en del af overklassen, hvor alting skal være perfekt. Her er nemlig ikke tid til slinger i valsen, en holdning deres datter ikke helt er enig i.

Der er massere af drama og humor i denne tøseserie. Når du har set alle 7 sæsoner, så kan du passende se den store "finale". I november 2016 udgav Netflix nemlig 9 år efter slutningen af den originale serie, et sidste "farvel" til Gilmore Girls.

Ni år senere i "A Year in life" følger man Rory som kæmper med sin journalist karriere samt hendes kærlighedsforhold eller mangel på samme. Lorelai og hendes mor Emily arbejder stadig på deres forhold, og så er der stadig et issue eller to på kærlighedsfronten.

Det er virkelig en sød og sjov serie, hvor man virkelig kan drage paralleller til de problematikker Lorelai og Rory gennemgår.

Og nu til de lidt nyere serier...

The Vampire Diaries - 8 sæsoner

TVD er en amerikansk overnaturlig horror-fantasy-tv-serie, baseret på bogserien af samme navn af L. J. Smith.

Kan du lide overnaturlige kræfter, så skal du se denne! Serien er nemlig en overnaturlig horror-fantasy serie, og tager del i den unge forældreløse pige Elena og hendes liv. Elena forelsker sig i vampyren Stefan Salvatore, som resulterer i hendes første møde med den overnaturlige verden. Senere i serien ender Elena med at forelske sig i Stefans bror, Damon, som også er en del af den gamle Salvatore slægt. Dette fører til et trekantsdrama mellem Elena og de to brødre. I løbet af serien, drejer fortællingen på skift mellem den mystiske fortid i byen, inden Salvatore brødrene blev forhandlet til vampyrer. Denne historie involverer også Elenas ondsindede dobbeltgænger Katherina Petrova. Og ironisk nok, så var Katherina begge Salvatore brødrenes kærlighed for flere hundrede år tilbage. En spændende overnaturlig horror serie med massere af intriger, trekantsdrama og ulykkelig kærlighed! Da jeg præsenterede serien for mine 2 mindre brødre på hhv. 15 og 19 gloede de på mig som om jeg var åndssvag, men nu er Oliver (19) nåede længere end mig! Jeg havde lidt svært ved at navigere rundt i alle personerne der er med i serien, så skal du se denne serie, er du nødt til at holde tungen lige i munden.

Men den er helt klart værd at bruge tid på!

Reign - 4 sæsoner

Er du til historie og drama i kongens gemakker så er Reign noget for dig!

Serien er en amerikansk romantisk historisk/fiktionsserie, som følger Mary Queen of Scots liv, der i virkeligheden endte brat efter hun blev halshugget af hendes kusine The Lion Queen - Queen Elizabeth 1.

Serien bygger på virkelige historiske hændelser, men med et par fiktions twist, da man jo desværre ikke kan gengive alt historisk. Serien begynder i 1557, hvor Mary også i det virkelige liv var en del af det franske hof, da hun i en meget ung alder blev forlovet med Kronprins Francis. (Francois)

Den smukke og godhjertede Mary kæmper imod politik, bedrag, krig, romantik og intriger igennem hele serien, samt hendes forhold til Francis mor Catherine de Medici, som er meget anstrengt.

I serien følger man også Marys skotske hofdamer, som også gennemgår mange prøvelser i det franske hof. Serien foregår under den franske revolution hvor katolikker og protestanter kæmpede mod hinanden. Jeg er ellevild med Reign, en serie man bliver bidt af den ved første afsnit! Desværre blev det kun til 4 sæsoner, men jeg håber på, der måske kommer en serie som vil fortsætte hvor Reign slap. En rigtig spændingsserie om det virkelige liv hos hoffet, som absolut ikke er en dans på roser.

Orphan Black - 5 sæsoner

Jeg må indrømme at denne serie er jeg faktisk gået lidt i stå i, men det er kun fordi jeg i et par afsnit ikke helt fulgte med, så jeg tabte tråden. Derfor har jeg planer om at spole et par afsnit tilbage.

Serien er en canadisk sci-fi serie, og er lidt speciel, men også utrolig spændende. Man følger Sarah Manning, en småkriminel ung kvinde, som ser en tro kopi af sig selv "Beth" begå selvmord. Hun overtager Beths identitet, men bliver pludselig indblandet i alle Beths problemer (Beth var politimand). Sarahs affære bliver hurtigt opdaget af Beths kæreste Paul som er ansat af DYAD Institute, et videnskabs firma der udvikler kloner. Og en lang kamp mod instituttet begynder nu, da flere kloner der ligner Sarah pludselig dukker op. Hvem er egentlig den "rigtige" ?

Hvis du er vild med sci-fi serier er dette et must see. Det er en serie som til tider er lidt indviklet, så man skal virkelig kunne engagere sig.

New Girl - 6 sæsoner

Denne serie er for dig der gerne vil have et godt grin. Der er en serie du ikke skal spekulere længe over, den er lige ud af posen, til tider plat men også rigtig morsom.

Den kan sammenlignes med en mere moderne udgave af den populære serie "Friends".

Serien omhandler skolelæreren Jess, der flytter i lejlighed med 3 andre fyre efter hun tog sin kæreste i at være hende utro. Eftersom kvinder og mænd er så forskellige opstår der til tider nogle ret så pinlige situationer, men de bliver alle 4 hurtigt gode venner, og et stærkt venskab opstår.

Outlander - 4 sæsoner

Nikkede du ja tidligere, da jeg spurgte om du var til historie? Så er Outlander også noget for dig!

Den engelske sygeplejerske Claire arbejdede under anden verdenskrig og efter krigens afslutning bliver hun på mystisk vis sendt tilbage til 1743, hvor hendes mand Franks forfader opererede som en af "Redcoat" kaptajnerne, dengang Skotterne havde egne klaner og ville være uafhængig af England. "Rød Kåberne" brugte ikke ligefrem milde metoder i krig, og det får Claire også at føle. Tilbage i 1945 leder ulykkelige Frank opgivende efter Claire, som pludselig navigere rundt i en helt anden verden.

Serien er mega spændende, og den kombinerer et stykke gammelt historie med en smule overnaturlige kræfter. Claire bliver hurtigt beskyldt for at være heks grundet hendes medicinske baggrund samt spion da hun hjælper de sårede skotter i krigen.

Jeg er stadig i gang med serien, og den er sørgelig, romantisk og mega spændende!

Jane the Virgin - 4 sæsoner

Er du til romantik, satire og komedie - et godt grin og go' underholdning, så skal du se Jane the Virgin. Serien henvender sig primært til kvinder efter min mening.

I serien møder man Jane som er opdraget efter strenge katolske regler. Hun er jomfru, har altid været dygtig i skolen og er meget ambitiøs modsat sin mor, som fik jane som 16 årig. Noget der bestemt ikke var velset hos Janes strenge og meget religiøse mormor. Jane og hendes familie stammer oprindeligt fra Venezuela og hendes mormor og morfar flygtede i sin tid til USA. Jane bor nu med sin mor og mormor i Miami. Ved et rutinebesøg hos hendes gynækolog bliver Jane ved en fejl insemineret og for at gøre det hele værre, er den biologiske donor Rafael, en gift mand tidligere playboy og ejer af det hotel Jane arbejder på. Ikke en skide go' kombi. Tak læge!

Serien er mega morsom, sød og der er også en del spænding over den! Smid kæresten/manden ud af stuen, og tænd for Jane the Virgin. Helt klart en af mine favorit komedieserier!

Døde piger lyver ikke - 1 sæson

Er du til lidt mere spænding, men også en sørgelig serie, så er "Døde piger lyver ikke", noget for dig.

Clays klassekammerat, Hannah, begår selvmord. To uger senere finder Clay en pakke på sit dørtrin, hvori der ligger 13 kassettebånd lavet af Hannah. I disse bånd forklarer Hannah de 13 grunde til at hun dræbte sig selv. Hvert bånd handler om en person, og det er disse personer, der får tilsendt båndene. For at Clay kan høre sit bånd, og dermed finde ud af sin rolle i hendes liv, må han lytte til båndene i rækkefølge. Disse bånd løfter sløret for mange hemmeligheder om Hannah og deres klassekammerater. Serien er baseret på Jay Ashers roman - "Thirteen Reasons Why". Trods roserne fra anmeldelserne er serien blevet kritiseret fra flere fronter for at "glorificere" selvmord. Det har bl.a. fået flere amerikanske skoler til at bandlyse serien. Serien kan ses på Netflix, og Selena Gomez der er producer på serien fortalte i maj, at der kommer en sæson 2.*

Så nu ved i hvad i skal bruge det kolde efterår på!

Hvis i har andre serier i synes jeg skal se, så sig endelig til, - en god serie i tv er undervurderet!

Hav en skøn dag!

XX

M

*https://www.bt.dk/film-og-tv/officielt-omstridt-netflix-serie-doede-piger-lyver-ikke-faar-en-ny-saeson

#serier #Reign #Outlander #newgirl #gilmoregirls #onetreehill #oc #janethevirgin #orphanblack #TVD #Tvseries

73 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

© 2017 Created by MICHELLE LASSEN