• Michelle Lerager

2017 året der gik


Som lovet kommer hermed min beretning fra året der gik - bedre sent end aldrig!

2017 har været helt igennem fantastisk og uforglemmelig, og når jeg tænker tilbage på det forgangne år, har vi oplevet ekstremt meget.

2017 var året hvor Lukas og jeg deltog i vores første fodbold award show, "Gouden Schoen" som er et ekstremt populært TV show i Belgien. Vi havde en sjov oplevelse, og massere af grin bragte os igennem den meget uvante/grænseoverskridende situation det var, at stå på den røde løber med fotografer der talte i munden på hinanden.

Det var også året hvor Lukas og hans hold SV Zulte Waregem vandt den belgiske pokaltitel på nationalstadionet i Bruxelles. Det var en fantastisk oplevelse at være med på sidelinjen, for ej at glemme den fantastiske atmosfære og byfest der hørte med i flere dage efter - holdet var helt klart byens helte!

Foruden alle de sightseeing ture vi har været på, i de fleste storbyer i Belgien, var det også et år med massere af nye indtryk, prøvelser og oplevelser der har gjort os både klogere og stærkere, alt sammen noget vi kan tage med os videre i bagagen.

Vi har haft fantastiske familiebesøg, jeg har fejret min 23 års fødselsdag, vi har prøvet at lave flere interviews, et par fotoserier til aviser/fodboldblade, spist på lækre restauranter - for ikke at tale om et par konfirmationer, studentergilde, strandture og familiehygge i Danmark.

Udover alle de fantastiske oplevelser jeg allerede har nævnt, så vil 2017 helt klart være et år der betyder noget helt specielt for Lukas. Det var nemlig året hvor han blev udtaget til landsholdet, fik debut og rejste rundt til VM kval kampe i hele verdenen. Jeg må tage hatten af for hans udvikling, og jeg er meget taknemmelig for de oplevelser det har bragt med sig. Det er fantastisk at være en del af.

Det der dog står aller klarest i vores erindring, er helt klart at vi i juli måtte rive teltpælene op endnu engang, med kurs mod det sydfranske. Inden da, nåede vi en hurtig sommerferie til Mallorca.

At flytte til Frankrig - eller nærmere betegnet Bordeaux, betød endnu en ny kultur, et nyt sprog og massere af nye indtryk, som i starten var en smule hårdt at kapere. De første par måneder følte vi os meget isolerede, da vi pludselig var langt mere på udebane uden vores danske netværk, som vi ellers kunne støtte os opad i Belgien.

Heldigvis har Lukas og jeg hinanden, og det er blevet nemmere og nemmere, for hver dag der går og jeg er personligt nu nået til det punkt, hvor jeg føler mig rigtig hjemme. Det har taget tid, og kostet lidt sved og tårer, men franskundervisning, det lokale fitnesscenter hvor jeg flittigt holder til, massere af ture til byen og nye bekendtskaber har spillet en stor rolle i 'projekt integrering'. Og hvor skal vi også huske på engang imellem, hvor fantastisk heldige vi er. Vi skal huske at nyde at leve i nuet, noget jeg heldigvis er blevet bedre til!

Hvad er der ellers sket i 2017?

Vi har i dén grad oplevet hvad det vil sige at bo i et helt andet klima, vi har solet os og kunne have solbrændte kinder helt ind i november, - vi har drukket lækker vin, spist god fransk mad, klaret et par køreture til Danmark, oplevet Bordeaux lidt mere, samt fundet ud af, hvilken perle det er.

Mine forældre har fejret sølvbryllup, Jessie har fejret sin 2 års fødselsdag og så har Lukas og jeg fejret 3 år sammen. 3 år, der nærmere føles som 10, med alt det vi har gået igennem sammen allerede.

Vi har også allerede været så heldige at have haft familiebesøg på disse kanter, vi har råhygget i hele december med danske julesmåkager og juletræ, som vi kender det derhjemmefra, og så nåede vi hjem og fejre julen med vores savnede familier.

Og så var 2017 jo også året hvor min blog kom til, og hvor jeg blev Frivillig kommunikationsansvarlig hos HighFive Sammen om Amager, samt webmaster hos Børnetinget, - og jeg elsker at gøre en forskel!

Puha, jeg bliver helt forpustet. Sikke et år!

Nu er vi startet på 2018, og jeg tør slet ikke spå om hvad fremtiden bringer.

Fodboldmæssigt har Lukas' hold desværre ikke spillet helt som forventet i en længere periode, og sådan går det engang imellem i den her verden hvor hver eneste dag er en eksamen og et pres man lever under, så først og fremmest håber jeg Lukas og holdet kommer på rette kurs igen, - men det er jeg nu ikke i tvivl om nok skal lykkes!

Stay tuned på bloggen, hvor jeg i den kommende fremtid har planer om at skrive lidt om mine nytårsfortsæt og de ting jeg elsker ved at bo i Bordeaux!

Xx

M

#2017 #Bordeaux #Belgien

133 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

© 2017 Created by MICHELLE LASSEN