• Michelle Lerager

5 grunde til jeg elsker Bordeaux


Der har længe været lidt stille på bloggen, og jeg har aldrig troet jeg skulle sige det, men dagene flyver simpelthen afsted når man har det godt! Når jeg tænker 8 måneder tilbage på (JA 8 måneder - hvor er de dog blevet af???), at jeg var lidt skeptisk i starten, fordi vi endnu engang måtte rykke teltpælene op, men jeg har ikke fortrudt et sekund. Bordeaux er så fantastisk en by, og den har allerede beriget os med de mest uforglemmelige oplevelser. Jeg fatter ikke at jeg aldrig nogensinde har tænkt den tanke at rejse hertil før. Den har alt hvad hjertet begærer, fantastiske caféer, lækre restauranter, hyggelige gader, skønne shoppemuligheder og smuk natur.

Derfor giver jeg hermed mine 5 grunde til: hvorfor "jeg ELSKER Bordeaux", og dermed også 5 grunde til, hvorfor DU skal besøge den smukke gamle by.

1) De hyggeligste små 'instaværdige' caféer

Er du ligesom jeg også vild med små minimalistiske caféer, som du skal lede lidt efter, og som ikke ligger på de store torve som resten af turistfælderne, så kan du allerede her sætte v-tegn. Bordeaux er kendt for sine små hyggelige caféer, som serverer moderne franske, men også til tider nordisk inspirerede frokoster. Det er simpelt, lækkert og sundt og inspirerende. Typisk kan caféerne ikke huse mere end 10-20 mennesker, og skal man have et bord mellem kl. 12-14 i hverdagene, kan man risikere at lede længe, da det er yderst populært for "Bordelais'erne" at bruge deres 2 timers frokostpause på det nærmeste gadehjørne. Men alt dette vil jeg fortælle mere om i et helt post for sig, om mine favoritspisesteder i byen.

2) Vinen

Ja, ovenstående punkt giver nok sig selv, men derfor skal du ikke snydes for en forklaring. Dét Bordeaux primært nok er allermest anerkendt for, er deres lækre vine. Og det har vi i dén grad også nydt godt af. Så er du interesseret i vin, så er Bordeauxs vindistrikter et rent slaraffenland for dig!

Vi synes det var lidt et overkill da vi så, at vores hus havde en "vin cave", men vi fandt hurtigt ud af, at det er meget normalt og er fast inventar i mange huse på disse kanter.

Er du interesseret eller nysgerrig på, hvordan hele processen omkring det at høste/producere og tappe vinen foregår, er der rig mulighed for at besøge vinslottene i området. Og det fedeste ved det er, at jeg garanterer, du kommer aldrig tomhændet hjem, og så møder du en masse passionerede mennesker som elsker at fortælle dig om deres levebrød.

3) Folks indstilling til livet

Ovenstående er et lidt større punkt.

I Bordeaux er folk simpelthen så afslappede, og tro det eller ej, også lidt FOR afslappede. Derfor joker Lukas og jeg tit med hvis vi har et tidspunkt vi skal overholde, om det er "fransk tid" eller normal tid. Der er ikke rigtig noget der kan stresse en Bordelais. Skal du mødes på et specielt tidspunkt, kan du ofte med fordel lægge +15 minutter oveni det aftalte tidspunkt, - det er meget standard (har vi fundet ud af).

Som Bordelais elsker man også at gå ud og spise of forkæle sig selv, og de er fuldstændige ligeglade med om det er mandag eller tirsdag, der bliver stadig indtaget rigelig mængder af vin til maden. Det er egentlig befriende, fordi hvem siger vinen kun hører sig weekend strabadserne til. Det er den måde franskmændene slapper af på efter en lang arbejdsdag. Jeg kan meget godt lide det!

4) Råvarerne

Det franske køkken er ovenud lækkert, og det bæger det også præg af, når du skal handle. På hvert gadehjørne finder du en lækker slagter eller bager. Det første de fleste franskmænd gør enten om morgenen inden arbejde eller efter er at købe sig en baguette, - så det er ikke kun en fordom!

Selvom jeg savner vores danske wienerbrød er en lækker 'pain au chocolat' eller en croissant heller ikke dårligt.

Supermarkederne er så meget større end i Danmark, og det er nogle gange en hel videnskab at træde ind et nyt sted. Deres grøntsags/frugt afdeling er altid så indbydende, og de fleste supermarkeder har da også hhv. deres egen bagerafdeling, ostemand, slagter og fiskemand. Et kæmpe plus er også, at det ikke er så svært at finde rugbrød og groft brød, det har franskmændene nemlig mere smag for end de havde i Belgien. Derudover kan du finde massevis af lækre nødder, kerner og alt godt til din bagning eller madlavning - jeg er fan!

Prismæssigt er det meget lig Danmark, lige minus søde sager, sodavand mv., da der ingen fedtafgift er på tingene hernede. Så er du nutella fan, så kan det godt anbefales at købe rigelige mængder med hjem.

En anden pudsig ting er, at det koster det samme at købe økologiske råvarer som at købe ikke-økologiske, - så derfor tyder vi uden tvivl til det økologiske valg hernede.

Og så er er jeg fan af, at der er intet, der hedder buræg eller burhøns for den sags skyld hernede. Heller ikke skrabeæg kan findes i montren. Hvad enten du køber økologiske æg eller ikke-øko så har alle hønsene haft et liv i "plein-air" altså i det fri. Det kunne Danmark godt lære noget af!

5) Byen/naturen/shoppe mulighederne

Hvis du er til gamle hyggelige bydele med massere af historie så rejser du ikke forgæves til Bordeaux. Her er der nemlig både til historikeren, og shoppegenet.

Bordeaux huser rent faktisk Europas længste shoppinggade "Rue Saint Catherine", og tro mig den er MEGET lang! Eneste minus er bare, at der altid er alt for mange mennesker, så derfor skal man også passe på sine ejendele.

Har du mere lyst til en kop kaffe med udsigt over den store Garonne flod, så kan dette også opfyldes. Den er dog desværre lidt grumset, da man dagligt i sommerperioden, kan se store både/krydstogtskibe der sejler forbi. Men derfor er kajen stadig utrolig smuk, specielt om aftenen hvor de gamle bygninger spejler sig så smukt i "Le Miroir d'eau" (vandspejlet), som helt klart er et besøg værd! Om søndagen er der også et stort madmarked med lækre specialiteter langs kajen.

Er du mere til smuk natur har Bordeaux utallige af smukke parker og områder, men stemmer du hellere for vandring igennem vinstokke og uberørte skove så kan dette behov også opfyldes til UG.

Alt i alt er Bordeaux bare fantastisk! Bonus: har du tid til at køre en tur på 45-50 min, så er du ude ved kysten ved Arcachon. Og det er et helt kapitel for sig!

OG - for ej at forglemme, er vejret jo også et kæmpe plus på disse breddegrader, så det tager vi gerne med selvfølgelig ;-)

Xx

M

#Bordeaux #bordeauxwine #Arcachon #bordeauxmaville

163 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

© 2017 Created by MICHELLE LASSEN