• Michelle Lerager

Rejsedagbog fra Maldiverne: Havskvulp, kokospalmer og en forlovelse


Krystalklart vand, duften af friskgrillet fisk og paradis så langt øjet rækker. Det var hvad der mødte Lukas og jeg i starten af juli, da vi trådte ud af vandflyveren, der lige var landet kort forinden. Vi var begge lamslået, fascineret og yderst spændte på, hvad der ventede os de næste 8 dages tid.

Lukas var lige kommet hjem fra VM i Rusland, og han trængte til at trække stikket.

Det gjorde jeg nu også, efter en sommer med masser af fodboldfeber. Året forinden, havde Lukas og jeg måtte aflyse vores sommerferie, da en ny kontrakt, en flytning, samt en landsholdudtagelse pludselig var aktuel. Derfor havde vi i år, lovet hinanden at give den ekstra gas på den konto.

Vi blev modtaget af bongotrommer og dansende medarbejdere, og fik tildelt en ”Experience Host” hver især, som skulle stå til rådighed under hele rejsen. Vi satte os straks i vores hosts parkerede golfvogn, og hurtig gik det ind og ud af junglen, op og ned af jettyerne, som forbandt vandhytterne med fastlandet.

Jeg måtte knibe mig selv i armen et par gange, for det var et urealistisk syn, der mødte os.

Vi blev indlogeret i den smukkeste ”Sunset Water Villa”, som helt uforstyrret hvilede på et par piller midt ude i det Indiske Ocean. Wow, hvor var her eventyrligt.

Inde fra villaen kunne vi igennem glasgulvet, følge med i, hvad der virkede som det mest ukomplicerede liv under vandoverfladen. Massevis af fisk i alle regnbuens farver, en rokke i ny og næ og endda en delfinflok fangede vores øjne i horisonten, da vi én af dagene sad og studerede moderjord fra vores terrasse. Vi fik det mest fantastiske krydrede mad, var ude og sejle, snorkle og udforske øen vi boede på. Om natten ruskede den stærke vind i pillerne under os, og bølgeskvulpene hamrede hårdt ind mod vores villa. Vi var taget afsted i monsunsæsonen, og det betød at vejret hurtigt kunne skifte, men det gjorde ikke noget, for intet kunne slå os ud af kurs i dette paradis.

Den anden sidste dag, spurgte Lukas, om vi ikke skulle gå en tur på øen. Et resultat af, vi rejste udenfor højsæsonen betød, at vi kun var 80 mennesker på hele øen, og der var næsten aldrig et øje at se på de uberørte ”Bounty strande”. Vi traskede afsted i det bløde, kridhvide sand langs vandkanten, og pludselig stoppede Lukas op helt alvorlig. Han havde ”tænkt på noget”, sagde han. Jeg forstod ingenting, ikke før han pludselig faldt på knæ og spurgte mig, om jeg ville giftes med ham. Det var så fantastisk en oplevelse, og i det sekund, tror jeg aldrig jeg har været lykkeligere. Jeg responderede med et kæmpe JA, og Lukas satte ringen på min finger. En ring, som har tilhørt hans elskede mormor, der desværre for nogle måneder siden gik bort.

Det betyder alverdens for mig, at jeg har fået hendes ring, og det er en kærlighedserklæring nok i sig selv, da Lukas var meget tæt med sin mormor.

Det er svært at sætte ord på, hvad turen til Maldiverne gjorde for os begge. Vi kom hjem som to nye mennesker, med genopladede batterier, en forlovelse rigere, for ikke at tale om alle de fantastiske oplevelser vi også pakkede med i kufferten. Jeg er SÅ glad for, vi valgte at tage til Maldiverne. Det er en rejse, vi vil snakke om i mange år fremover. Vi boede på et hotel, der hedder JA Manafaru, som ligger på en privat ø i den nordlige del af Maldiverne. Før vi tog afsted, var vi ikke klar over, at 99% af Maldivernes areal faktisk er dækket af vand. Og at Maldiverne er det land, der ligger lavest i verden. Gennemsnitshøjden er 1,5 meter over havets overflade, hvilket kan få fatale konsekvenser i forbindelse med fremtidens klimaændringer.

Maldiverne består af over 1100 tropiske øer, og de er hver især grupperet i 26 atoller. JA Manafaru hører til atollen ”Ari Atoll”, og det er en af de områder, der ligger længst væk fra hovedstaden/hovedøen Male. For at komme dertil, var vi nødt til at tage en vandflyver, og det var en fantastisk oplevelse at se alle de smukke øer fra oven.

Og som nogle af de bedste rejse citater så fint antyder:

“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller. Never hesitate to go far away, beyond all seas, all frontiers, all countries, all beliefs. There is a kind of magicness about going far away and then coming back all changed. Take only memories, leave only footprints…” (www.ef-danmark.dk)

Med disse ord, vil jeg takke af for nu.

Til jer der har lyst til at se nogle flere billeder fra vores tur, så kan i klikke her.

ALLE rettigheder forbeholdes. Copyright ©

Stay tuned.

Xx

M

#Maldives #JAManafaru #AriAtoll #visitmaldives

222 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

© 2017 Created by MICHELLE LASSEN